Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Tijekom 2016. unutar Europske unije utrošeno je 18 milijardi eura u priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Siječanj 2017 13:54

Investicije u priobalne vjetroelektrane u Europi tijekom prošle godine srušile su sve rekorde sa ukupno 18,2 milijardi eura, što je porast od 40% u odnosu na godinu ranije.

Prema podacima koje je objavio WindEurope, tim iznosom je financirano 4,9 GW novih priobalnih vjetroelektrana, pri čemu je najveći dio financiranja ostvarila Velika Britanija sa 10,5 milijardi eura, druga je Njemačka sa 4,3 milijarde eura, Belgija treća sa 2,3 milijarde eura, a Danska četvrta sa milijardu eura.

Unatoč rekordnom financiranju instalirana snaga je pala za 48% tokom prošle godine, riječ je o 1.558 MW kroz 338 vjetroagregata. Njemačka je dodala 813 MW, Nizozemska 69 MW, a Velika Britanija 56 MW. Samo te tri države su instalirale nove vjetroagregate tokom prošle godine.

U cijeloj Europi trenutno je instalirano 12,63 GW priobalnih vjetroelektrana, dok je prosječna veličina instaliranog vjetroagregata u prošloj godini narasla sa 4,2 MW na 4,8 MW.

Tijekom ove godine se očekuje 3 GW novih instalacija, s tim da bi do 2020. Europa trebala imati instalirano 25 GW priobalnih vjetroelektrana.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     europa      priobalne vjetroelektrane      investicije      windeurope      vjetroagregati      velika britanija      njemačka
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?