Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Zemlje članice EU izgraditi će zajedničku pomorsku elektroenergetsku mrežu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Subota, 04 Prosinac 2010 18:11

Svih deset ministara zemalja Sjevernog mora potpisalo je dugo očekivani sporazum o zajedničkoj izgradnji pomorske elektroenergetske mreže. Ovo je važan korak za ostvarivanje jedinstvenog europskog tržišta električnom energijom.

Memorandum koji su ministri i Europska komisija potpisali u Brusselu početna je točka izgradnje pomorske mreže, ali i veliki korak u otklanjanju nepotrebnih prepreka za zajedničku trgovinu među članicama EU. Vlade EU su se složile oko uklanjanja daljnjih prepreka u zajedničkoj trgovini električnom energijom, a ministri su dogovorili pojednostavljenje složenih i dugotrajnih procedura autorizacije koje sprečavaju planiranje i izgradnju međunarodne pomorske mreže.


izvor: www.flickr.com

Christian Kjaer, izvršni direktor u EWEA, naglasio je da Europska komisija trenutno planira povećanje kapaciteta vjetroelektrana na 140 GW, te da je za europsku industriju vjetra ovaj memorandum značajan korak u stvaranju pomorske elektroenergetske mreže, koja je važna za osposobljavanje jedinstvenog europskog energetskog tržišta.

 

Izvor: www.ewea.org

Tags:     EU      EWEA      europska mreža      offshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?