Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UGE postavio vertikalni vjetroagregat na Eiffelov toranj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 25 Veljača 2015 13:14

Eiffelov toranj je nedavno prošao kroz redizajn pri čemu je cilj bio da postane zeleniji, te su stoga na visini od otprilike 130 metara postavljena dva Urban Green Energy-jeva (UGE) vertikalna vjetroagregata koji bi godišnje trebali proizvoditi 10.000 kWh čiste zelene električne energije.

Instalacija UGE-ovih vjetroagregata je dio zelene renovacija Eiffelovog tornja u Parizu. Vjetroagregati će proizvoditi dovoljno električne energije za sve komercijalne radove na prvom katu tornja, a osim njih je na cijelom tornju postavljena LED rasvjeta kao i solarni paneli na vrhu centra za posjetitelje.

UGE-ove VisionAIR4 vertikalni vjetroagregati se nalaze iznad drugog kata Eiffelovog tornja na nekih 130 metara visine. Visina na koju su postavljeni predstavlja optimalnu mogućnost iskorištavanja performansi, a dovoljno su tihi da ne ometaju posjetitelje. Osim toga su vjetroagregati obojani u posebnu boju kako bi se uklopili u izgled samog tornja. Ovo je do sada najeksponiranija lokacija na svijetu na koju je UGE postavio svoje vjetroagregate, a ujedno i najkompliciraniji pošto se svaka pojedinačna komponenta morala dizati te objesiti u zraku.

 

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     uge      urban green energy      vjetroagregat      eiffelov toranj      pariz
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?