Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

REpower dobio ugovor za izgradnju Thornton Banks priobalne vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 26 Studeni 2010 17:43

Njemački proizvođač vjetroagregata REpower je potvrđen kao dobavljač agregata za drugu i treću fazu priobalne vjetroelektrane Thornton Banks u Belgiji.

Ugovor je dodijeljen kad je razvijatelj projekta C-Power zatvorio financijsku konstrukciju za trenutno najveći priobalni projekt vjetroelektrane na svijetu.

Ukupna investicija u projekt koji uključuje i refinanciranje prve faze snage 30 MW je oko 1,3 milijarde eura. Sedam komercijalnih banaka daju zajmove za otrpilike 900 milijuna eura, uključujući doprinos Europske Investicijske Banke (EIB) i kreditne garancije od Njemačke vlade.


izvor: www.windpowermonthly.com, 6,15 MW agregat REpowera

C-Power je konzorcij četiri Belgijska investitora plus RWE Innogy i EDF Energies Nouvelles. Vjetroelektrana će biti smještena 28 kilometara od obale na dubini od 27 metara. REpower isporučuje 48 agregata koji imaju ukupnu snagu od 295 MW, s tim da svaki agregat ima snagu od čak 6,15 MW što ih čini najvećim priobalnim vjetroagregatima koji su ikad izgrađeni. Druga faza uključuje izgradnju 24 vjetroagregata, isto kao i treća.

Izvor: www.windpowermonthly.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?