Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Egipat objavio 2 GW tender za vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 12 Studeni 2014 17:22

Egipatska vlada je predstavila 2 GW tender za vjetroelektrane za projekte snage od 20 do 50 MW koje bi trebali nuditi nezavisni proizvođači električne energije.

Developeri su pozvani da apliciraju na tender do 26. studenog u prvo seriji pretkvalifikacijskih rundi koje će se ponavljati svaka tri mjeseca dok se cilj ne ispuni. Izabrani projekti će osigurati feed-in-tarifu koja će ovisiti o broju operativnih sati, a iznosi 92 €/MWh za projekte sa 2.500 do 3.000 sati odnosno 77 eura za projekte sa 3.100 do 4.000 sati tokom prvih pet godina. Nakon prvih pet godina će se isplaćivati varirajući iznos tokom idućih petnaest godina i to od 92 €/MWh za 2.500 sati do 60% manje cifre za 4.000 sati.

Tarifa će biti plaćena u lokalnoj valuti prema formuli za konverziju koja će biti ponovno utvrđena nakon dvije godine ili prije ako se postigne cilj od 2 GW. Projekti se mogu nalaziti praktički bilo gdje, ali vlada je odredila posebni prostor od 7.562 kilometara kvadratnih za solarne elektrane i vjetroelektrane. Projekti na tom području će dobiti pravo na korištenje zemlje te će moći koristiti tehničke i okolišne studije koje je vlada napravila na tim lokacijama.

Vlada će također izdati garancije koje će potaknuti korištenje, te će investirati oko 278 milijuna dolara u odgovarajuću elektroenergetsku mrežu.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     egipat      vjetroelektrane      projekti      električna energija      developeri
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?