Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Samsung i Pattern Development započeli izgradnju kanadskog projekta E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 09 Studeni 2014 13:51

Kompanije Samsung Renewable Energy, Inc i Patern Energy Group LP najavile su izgradnju vjetroelektrne ukupne vrijednosti 580 milijuna dolara za koju su sredstva osigurana od strane deset različitih financijskih institucija, a koja bi trebala otvoriti značajan broj novih radnih mjesta.

SiemensVjetroelektrana Armow Wind ukupne snage 180 MW nalazi se na području grada Kincardine i osigurala je nova radna mjesta za više od 200 radnika iz Ontaria. Također, prilikom izgradnje elektrane uključena je lokalna radna snaga pa tako 91 toranj za vjetroagregate dolazi iz tvornice u Windsoru, a 273 lopatice su proizvedene u tvornici u Tillsonburgu. Točnije, riječ je Siemensovim vjetroagregatima pojedinačne snage 2,3 MW.

Elektrana bi u rad trebala biti puštena u četvrtoj četvrtini 2015. godine, a očekuje se da će osigurati dovoljno električne energije za opskrbu oko 70.000 kućanstava. Dodatno se, direktno i indirektno, očekuje otvaranje više od 1.000 novih radnih mjesta, te dohodak lokalnoj zajednici više od 75 milijuna dolara kroz slijedećih 20 godina.

Sam projekt Armow Wind dugoročno će financirati lokalnu zajednicu, uložiti sredstva u edukativne i slične sadržaje, te će uložiti milijun dolara u lokalnu zračnu luku kako bi unaprijedila svoje poslovanje. Dvadesetogodišnji ugovor o otkupu električne energije potpisan je sa državnom kompanijom Ontario Power.

Kompanija Pattern Development do sada je uspiješno financirala i dovršila izgradnju četiriju vjetroelektrana u Ontariu. Ukupna snaga svih tih projekata iznosi oko 870 MW, a vrijednost investicija je više od 2,5 milijardi dolara, izjavio je Mike Garland, CEO kompanije.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Ontario      Kanada      Samsung      Pattern Development      Armow Wind
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?