Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

AMSC je isprojektirao novi 2 MW vjetroagregat za lokacije s nižim brzinama vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 02 Kolovoz 2014 08:55

AMSC, tvrtka koja nudi nova rješenja u elektroenergetskoj industriji, uključujući vjetroelektrane je predstavila dostupnost svojeg novog dizajna za vjetroagregat.

Ovaj 2 MW vjetroagregat ima promjer rotora od 113 metra koje okretanjem zahvaćuju prostor od 10.039 kvadratnih metara čime se dobiva idealan vjetroagregat za regije s niskim prosječnim brzinama vjetra.

Osim toga je AMSC objavio da je dobio certifikat od DEWI-OCC-a za svoje 2 MW vjetroagregate sa 93 metarskim i 100 metarskim rotorom. Vjetroagregati dizajnirani za niže brzine vjetra bi trebali otvoriti novo tržište u regijama gdje je većina najboljih lokacija već zauzeta kao što je slučaj u južnoj Njemačkoj, dijelovima SAD-a, Danske i Španjolske. Oni se mogu iskoristiti i u nadolazećim tržištima Bliskog Istoka, Afrike i Indije gdje postoji veliki broj lokacija sa slabijim resursima vjetra. Oni se također mogu postaviti u blizini velikih gradova, te se time mogu smanjiti velike udaljenosti koje električna energija najčešće mora proći od velikih elektrana do gradova.

Troškovi električne energije iz takvog vjetroagregata bi trebali biti 12% manji, a biti će dostupni za sve klimatske uvjete i različite visine osi. Isto tako vjetroagregat ima napredni SCADA sustav koji omogućava integraciju vjetroagregata u postojeće vjetroelektrane, te dodatna kvalitetna rješenja za spoj na elektroenergetsku mrežu.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     amsc      dizajn      vjetroagregat      niže brzine vjetra      dewi-occ
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?