Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Enercon nadgleda sve svoje E126 vjetroagregate nakon pucanja lopatice E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 29 Svibanj 2014 20:59

Enercon je instalirao uređaje za monitoring na sve svoje E126 7,5 MW vjetroagregate nakon što im je pukla lopatica na vjetroagregatu prošli prosinac.

Ova Njemačka tvrtka dosada nije uspjela utvrditi uzrok pucanja lopatice na vjetroelektrani Schneebergerhof na jugozapadu Njemačke u regiji Rhineland-Palatinate.

Juwi koji upravlja gore navedenom vjetroelektranom tvrdi da Enercon nakon dugotrajnih istraživanja nije mogao otkriti uzrok greške jer je ostatak lopatice bio previše oštećen. Zbog toga je Enercon postavio uređaje na svih 56 instaliranih E126 vjetroagregata koji će javiti operaterima ukoliko dođe do preopterećenja lopatica, te im omogućiti da naprave sve što mogu kako se to ne bi ponovilo. Senzori na lopaticama šalju poruku Enerconu ukoliko se detektira bilo kakvo oštećenje.

Dodatno će popravljeni vjetroagregat koji sada ponovno funkcionira biti detaljno pregledan nakon određenog vremenskog perioda koji nije još naveden. Kod puknuća lopatice je Enercon objavio da je lopatica nađena nekih 40 metara od vjetroagregata i da su nakon toga pregledani svi drugi vjetroagregati te nije otkrivena nikakva greška.

 

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     enercon      vjetroagregat      lopatica      puknuće      njemačka      juwi
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?