Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa dovršila postavljanje prototipa snage 5 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 03 Travanj 2014 13:12

Kompanija Gamesa dovršila je postavljanje prototipa vjetroagregata snage 5 MW koji se nalazi u Alaizu u Španjolskoj. Dovršetak postavljanja označio je početak procesa dobivanja certifikata za novi tip vjetroagregata, te se očekuje da će certifikat dobiti tijekom zadnje četvrtine ove godine.

GamesaPostavljanje vjetroagregata G128-5.0 MW, čija je izrada zahtjevala upotrebu najnovije tehnologije dizajna i proizvodnje, uključivalo je značajne logističke izazove s obzirom da su dijelovi dolazili iz različitih dijelova Španjolske. Tako su kućište i središnja jedinica proizvedeni u Tausteu, Zaragoza, jedinica za proizvodnju električne energije u Lermi, Burgos, generator u Reinosa, Cantabria, a konverteri u Cosladi, Madrid.

Daljnji plan uključuje postavljanje komercijalnih vjetroagregata za finsku elektranu na lokaciji Salo, te će Gamesa već ove godine kompaniji TuuiWatti isporučiti tri jedinice. Ugovor za ovu vjetroelektranu uključuje i Gamesino održavanje i upravljanje na razdoblje od 10 godina.

Prototip vjetroagregata G128-5.0 MW ima rotor promjera 128 metara i ukupnu visinu 184 metara. Sam vjetroagregat je izrazito lagan, što smanjuje troškove. Modularan dizajn osigurava pouzdan rad, kao i maksimalno iskorištavanje energije, čime se dodatno smanjuju troškovi proizvedene energije. Vjetroagregat je u skladu sa najnovijim zahtjevima mreže i utjecaja na okoliš.

Jedan vjetroagregat proizvoditi će dovoljno energije za opskrbu oko 5.000 kućanstava godišnje. Usporedbe radi, dvije jedinice bile bi dovoljen za opskrbu grada veličine Tudele.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Gamesa      Španjolska      5 MW      prototip
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?