Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

E-mail
Autor Leo Jerki?   
Srijeda, 19 OĹľujak 2014 22:14

Developeri projekata priobalnih vjetroelektrana Beatrice i Moraya su dobili dozvolu za izgradnju projekata ukupne snage 1.866 MW.

Oba projekta se nalaze pokraj obale Caithnessa, te ?e imati do 326 vjetroagregata i ujedno su prve vjetroelektrane koje su dobile dozvole u tre?oj rundi Crown Estate zajmova za vjetroelektrane.

Priobalnu vjetroelektranu Beatrice snage 750 MW razvijaju SSE i Repsol, te bi trebala imati do 125 vjetroagregata s tim da je snaga smanjena sa po?etnih 1.000 MW zbog utjecaja na migratorne ptice.

Priobalnu vjetroelektranu Moray s druge strane razvijaju EDP i Repsol pri ?emu se sam projekt sastoji od tri dijela, Telford, Stevenson i MacColl pri ?emu svaki ima snagu 372 MW sa do 62 vjetroagregata. Vršna snaga je i ovdje smanjena zbog utjecaja na ptice.

Škotski ministri su odobrili vjetroelektrane uz vrlo stroge uvjete koji bi trebali smanjiti potencijalne utjecaje na okoliš i to ponajviše ptice. Monitoring ptica ?e se raditi na lokalnoj, regionalnoj i strateškoj razini, a vrijednost projekata se procjenjuje na 2,5 milijardi funti sa 4.600 poslova pri gradnji i 580 u pogonu.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     priobalne vjetroelektrane      škotska      beatrice      repsol      edp      sse
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska rijeÄŤ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za po?etnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?