Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas zaprimio najveću finsku narudžbu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 10:27

Kompanija Vestas je od finskog developera TuuliWatti Oy zaprimila narudžbu za 99 MW vjetroagregata. Riječ je o jedinicama V126-3.3 MW, koje će biti postavljene na dva nova projekta, a koristiti će i novu Vestas-ovu tehnologiju tornjeva LDST (Large Diameter Steel Towers).

Vestas 3 MWNarudžba uključuje vjetroagregate V126-3.3 MW koji će biti postavljeni u sklopu projekta Kalajoki, prvog velikog projekta vjetroelektrane u Finskoj, ukupne snage 73 MW. Početak isporuke očekuje se u zadnjoj četvrtini 2014. godine, a sam projekt bi trebao biti dovršen u trećoj četvrtini 2015. godine.

Preostalih 26 MW namjenjeno je projektu Siikainen, a početak njihove isporuke očekuje se u trećoj četvrtini 2014. godine. Projekt bi trebao biti dovršen u prvoj četvrtini 2015. godine.

LDST tehnologija omogućiti će veće visine kućišta, a samim time i veću godišnju proizvodnju energije pri malim brzinama vjetra. Osim ove tehnologije oba projekta će imati ugrađen i sustav VestasOnline® Business SCADA, te su potpisali petogodišnji ugovor o održavanju Active Management Output (AOM) 5000, uz mogućnost produljenja za još dvije godine.

 

Izvor: http://vestas.com/

Tags:     Finska      Vestas      TuuliWatti Oy      LDST      SCADA      AOM
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?