Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens i Iberdrola razvijaju mrežu na Bliskom istoku E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 15 Siječanj 2014 21:54

Siemens i Iberdrola su najavili zajedničku suradnju na infrastrukturi pametne mreže na Bliskom istoku koja bi trebala omogućiti veće prihvaćanje energije iz energije vjetra i sunčeve energije.

Vjetroelektrane.comOve dvije kompanije razviti će tehnologiju tzv. pametne mreže koja će energiji vjetra osigurati učinkovitiju integraciju u elektroenergetski sustav Qatara i cijele regije. Uz to, kompanije će zajedno surađivati i na kontroli upravljanja isporukom energije kako bi ostvarili balans između isporuke i potrošnje.

U svom dopisu navode kako nova tehnologija omogućava poboljšanu integraciju i upravljanje, te naprednu razinu automatizacije mreže, što istovremeno omogućava operaterima pouzdanije i učinkovitije upravljanje mrežom.

Prošle je godine tržište energijom vjetra u toj regiji zabilježilo značajan porast, uz sve više zemalja koje se odlučuju na projekte velikih dimenzija. Lipanjsko izvješće pokazuje kako je na Bliskom istoku i u Sjevenoj Africi u izgradnji više projekata energije vjetra nego ijednog drugog obnovljivog izvora energije, čak unatoč velikom potencijalu sunčeve energije u cijeloj regiji.

Jordanski projekt Tafilah, snage 117 MW, trenutno je u završnoj fazi izgradnje, a developeri su za njega od Međunarodne financijske korporacije osigurali zajam u vrijednosti 221 milijun dolara. Uz to, prošli je mjesec Kuvajt, jedan od najvećih svjetskih proizvođača nafte, predstavio program za razvoj 2 GW obnovljivih izvora energije do 2030. godine, što će zadovoljiti 15% potreba za električnom energijom u toj zemlji.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Siemens      Iberdrola      Bliski istok      Sjeverna Afrika      MENA      razvoj mreže      pametna mreža
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?