Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesin G114 započeo s proizvodnjom E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 07 Siječanj 2014 19:08

Gamesin prototip vjetroagregata G114-2MW, postavljen u Alaizu na sjeveroistoku Španjolske, započeo je s proizvodnjom električne energije.

GamesaSam vjetroagregat dovršen je početkom prosinca, a u kompaniji se nadaju da će započeti serijsku proizvodnju, i dobiti certifikat, do kraja prve četvrtine ove godine.

S obzirom da su komponente prototipa proizvedene na različitim lokacijama diljem Španjolske, njegovo postavljanje predstavljalo je određen logistički izazov, što je rezultiralo malim kašnjenjem u dovršetku postavljanja, otkriva Gamesa.

G114 je namijenjen malim brzinama vjetra, stoga ima lopatice dužine 55,5 metara i toranj raspona od 93 do 140 metara. Promjerom rotora od 114 metara  površina pokrivanja povećana je za 38%, a u odnosu na prethodnika, vjetroagregat G97 2MW, proizvodnja je povećana za 20%.

Predstavljanjem ovog vjetroagregata Gamesa ima u cilju smanjenje proizvodne cijene električne energije svojih vjetroagregata, a već je u rujnu stigla prva narudžba od kompanije Heritage Sustainable Energy za 10 jedinica koje će biti postavljene na vjetroelektrani Big Turtle u Michiganu.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Gamesa      G114      Alaiz      Španjolska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?