Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Goldwind razmatra gradnju tvornice u Americi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 21 Listopad 2010 19:00

Najveći proizvođač u Kini, i jedan od pet vodećih proizvođača vjetroagregata u svijetu, kompanija Goldwind, razmatra gradnju tvornice i sklapanje svojih dijelova u Americi.

Montana je jedna od lokacija koju Goldwind smatra privlačnom za gradnju svoje tvornice, pa je Max Baucus, senator Montane, pozvao predstavništvo Goldwind USA kako bi detaljnije razmotrili ovu ponudu.

 

Goldwind je svoje širenje na američko tržište započeo početkom ove godine otvorivši podružnicu Goldwind USA u Chicagu. Potpomognuta kineskom China Development Bank ova kompanija značajno je porasla u zadnjih nekoliko mjeseci, a trenutno u cilju ima i širenje na američko tržište, otvaranje velikog broja radnih mjesta u Americi i sve veći ekonomski rast.

Diljem svijeta Goldwind je postavio više od 6.000 vjetroagregata ukupne snage 5.900 MW, a osim proizvodnje nudi i druge usluge kao što su studije izvedivosti, mjerenje potencijala vjetra, inženjerske usluge, i dr. Surađuje i sa mnogim međunarodnim partnerima s ciljem napretka industrije, proizvodnje i tehnologije, a nedavno je sklopio ugovor vrijedan 26 milijuna $ sa Timken Company iz Ohia, pa se očekuje da će uspjeti stvoriti ili sačuvati radna mjesta u Americi.

Izvor:

http://www.windpowermonthly.com

http://www.investorideas.com

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?