Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra pomagala u proizvodnji električne energije za vrijeme SP-a u JAR-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 14 Srpanj 2010 12:37

Dok je više stotina milijuna ljudi pratilo SP u Nogometu, nova vjetroelektrana je proizvodila energiju za jedan od 10 stadiona na kojima se igralo prvenstvo.

Nelson Mandela Bay stadion u Port Elizabethu je dobivao energiju tokom svjetskog prvenstva između 11.6. i 11.7. preko prvih od ukupno 25 vjetroagregata koje postavlja Electrawinds na Coega vjetroelektrani u provinciji Eastern Cape.

Prema Engineering Newsu, Emil Unger, Electrawinds predstavnik u JAR-u, je rekao da će prvi vjetroagregat snage 1,8 MW, davati energiju stadionu besplatno za vrijeme susreta Svjetskog Prvenstva. „To je naš način da vratimo gradu“, Unger je izjavio, dodajući da vjetroagregat ulazi u pogon 30.5.

Electrawindov Luc Desender je rekao Engineering Newsu da je kompanija već postavila temelje za Vestasov agregat, koji je stigao prije par dana iz Danske. Očekuje se da će vjetroelektrana biti gotova 2011. To je prvi komercijalni projekt vjetroelektrane u JAR-u i prvi projekt Electrawinda (inače Belgijske tvrtke) izvan Europe.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?