Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Wind Prospect dosegao 10 GW u Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 25 Rujan 2013 17:26

Kompanija Wind Prospect do sada je pružila svoje usluge nadzora na više od 10,5 GW kapaciteta energije vjetra u Africi. Prvi projekt započela je prije tri godine u gradu Cape Town.

Wind ProspectWind Prospect na svjetskoj razini djeluje na svim područjima obnovljivih izvora energije kroz razvoj projekta, izgradnju, održavanje i nadzor. Prvu vjetroelektranu kompanija je postavila još 1992. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ove godine uspijeli su, nakon tri godine rada, prekorašiti cilj od 10 GW u Afici.

Na tom je kontinentu Wind Prospect osigurao ugovore za 98 vjetroelektrana, te je surađivala sa značajnim kompanijama kao što su GE Energy, Globeleq i EDP. Portfelj uključuje cijelo područje Južne Afrike i nekoliko projekata u Keniji.

Mnogi projekti su povjerljivi, i nisu dostupni javnosti, no kompanija je bila uključena u 8 južnoafričkih projekata Round 1, uključujući projekte Cookhouse, snage 140 MW, Jeffrey's Bay, snage 138 MW, i Hopefield, snage 67 MW. Također, trenutno je voditelj izgradnje projekata Dorper, snage 100 MW, i Dassieklip, snage 27 MW.

Slijedeći koraci razvoja energije vjetra u Africi su u daljnji razvoj u Keniji, gdje je ostvarena suradnja s kompanijama GE i Globeleq, te mogući razvoj u Namibiji i drugim zemljama u kojima su vlade pokazale interes za razvoj obnovljivih izvora energije.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Afrika      Wind Prospect      razvoj      Kenija      Južna Afrika      GE      EDP
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?