Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Toshiba kupuje japanskog developera E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 25 Rujan 2013 12:03

Kompanija Toshiba odlučila se na iskorak u razvoju energije vjetra, te je kao prvi potez najavila kupnju japanskog developera, kompaniju Sigma Power Janex, podružnicu kompanije Janex. Ugovor o kupnji trebao bi biti potpisan u studenom.

Vjetroelektrane.comSigma trenutno upravlja dvjema vjetroelektranama, vjetroelektranom Shin-Kamigoto Whales, snage 16 MW, koja se nalazi u prefekturi Nagasaki, te vjetroelektranom Nagashima-Kuronose, snage 2 MW, koja se nalazi u prefekturi Kagoshima. Također, u planu je izgradnja nove vjetroelektrane u prefekturi Kagoshima, koja bi trebala biti puštena u pogon u 2014. godini, a još četiri elektrane su u različitim fazama izgradnje, a nalaze se u japanskim regijama Tohoku, Chugoku, i Shikoku.

Toshiba je na tržište energijom vjetra ušla 2011. godine ulaganjem 36 milijuna dolara u južnokorejskog proizvođača vjetroagregata, kompaniju Unison. Uz to, članica je konzorcija koji radi na razvoju projekata plutajućih vjetroagregata u Japanu.

Toshiba je inače poznata po značajnim ulaganjima i razvoju japanske industrije nuklearnom energijom, no sve većim udaljavanjem od nuklearne energije, kompanija je odlučila usmijeriti svoj fokus na druge izvore energije.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Toshiba      Japan      Sigma Power Janex
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?