Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas zaprimio petnaestu narudžbu od kompanije EOLE-RES E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 23 Rujan 2013 14:13

Kompanija EOLE-RES potpisala je ugovor o izgradnji nove vjetroelektrane u Francuskoj na koju će biti postavljeno 10 Vestas-ovih vjetroagregata V100-2.0 MW. To je petnaesta EOLE-RES-ova narudžba za Vestas-ove vjetroagregate, čije postavljanje bi trebalo započeti u prvoj četvrtini 2014. godine.

Vjetroelektrane.comVjetroelektrana Haut Chemin će se nalaziti u francuskoj regiji Champagne Ardenne, koja do 2020. godine u cilju ima postaviti 2.879 MW obnovljivih izvora energije; a ugovor za isporuku vjetroagregata uključuje dostavu, postavljanje, puštanje u pogon, te petnaestogodišnji sporazum o održavanju i nadzoru. Samo puštanje u rad očekuje se do druge polovine 2014. godine.

EOLE-RES je podružnica kompanije RES Méditerranée, koja, od 1999. godine, razvija, gradi i upravlja elektranama na obnovljive izvore energije u mediteranskoj regiji i na Bliskom Istoku. Kompanija je do sada postavila oko 500 MW obnovljivih izvora energije u Francuskoj, od čega polovinu čine Vestas-ovi vjetroagregati.

Nakon što bude dovršena elektrana će proizvoditi dovoljno električne energije da zadovolji potrebe gotovo 22.000 stanovnika u regiji.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      EOLE-RES      Francuska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?