Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

TÜV SÜD izradio atlas vjetra za njemačku regiju E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 08 Kolovoz 2013 16:21

TÜV SÜD je izradio detaljan atlas vjetra za njemačku regiju Rhineland Palatinate, koja se nalazi na jugozapadu Njemačke.

Atlas vjetra, koji je naručilo Ministarstvo gospodarstva regije Rhineland Palatinate, sadrži karte potencijala energije vjetra za sedam prirodnih regija za četiri visine kućišta. Prema ministarstvu, standardizirano mapiranje moglo bi pružiti bolje osnove za donošenje odluka vezanih za razvoj potencijala energije vjetra u toj regiji.

Karta vjetra regije Rhineland Palatinate

Stručnjaci kompanije TÜV SÜD Industrie Service GmbH proveli su četiri mjeseca prikupljajući i modelirajući podatke za visine kućišta od 100, 120, 140 i 160 metara, a cijelo izvješće ima manje od 50 stranica. Kako bi izradili što detaljniji i točniji atlas stručnjaci TÜV SÜD-a blisko su surađivali sa voditeljima elektrana, proizvođačima vjetroagregata, udruženjem German Wind Energy Association, te nizom ministarstava. Uzimajući u obzir niz mogućnosti postojećih vjetroagregata dobiven je širok spektar podataka i točnije modeliranje potencijala energije vjetra.

Same karte izrađene su u rezoluciji 50x50m, te vrlo detaljno prikazuju udoline i brežuljke, što omogućava točnu procjenu plana lokacije buduće vjetroelektrane.

Osim ovog atlasa vjetra, koji je u interaktivnom obliku moguće pregledati ovdje, TÜV SÜD je 2010. i 2011. godine izradio atlas vjetra za regiju Baden-Wuerttemberg, te 2012. godine za regiju Hesse.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Njemačka      atlas vjetra      karta vjetra      potencijal energije vjetra      TÜV SÜD
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?