Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Italija odobrila poticajne tarife za 400 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 06 Kolovoz 2013 14:10

Poticajne tarife (feed-in-tariff (FIT)) dodijeljene su za 400 MW za odobrene projekte energije vjetra na kopnu kroz drugi javni natječaj na kojem su odobreni popusti iznosili od 9,5 - 19% u odnosu na osnovnu aukcijsku cijenu.

Vjetroelektrane.comDržavna agencija za rukovođenje energetikom (GSE), koja je i vodila proces aukcije, objavila je kako oko 100 MW projekta nije prošlo na aukciji. Uz to, niz drugih projekata nije zaprimljeno jer nisu zadovoljili kriterije aukcije. U prvom natječaju, održanom ranije ove godine zaprimljeni su svi projekti, a neki su dobili FIT uz popust od samo 2,5%.

Za projekte energije vjetra koji bi trebali biti spojeni na mrežu u 2014. godini početna aukcijska cijena iznosi 124,46 EUR/MWh, što znači da će oni kojima FIT slijedeće godine bude odobren imati tarifu između 100,19 EUR/MWh i 112,64 EUR/MWh.

Izvan ove aukcije odobreno je dodatnih 52,5 MW malih projekata, od kojih najveći iznosi 1 MW. Za poticajne tarife energije vjetra na moru nije bilo ponuđača iako su poticaji bili dostupni za do 620 MW projekata.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     FIT      poticajne tarife      Italija      natječaj      aukcija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?