Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Započela aukcija za energiju vjetra na moru u S.A.D.-u E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 31 Srpanj 2013 12:39

Danas započinje aukcija za lokacije na moru na kojima će se nalaziti prve vjetroelektrane u S.A.D.-u. Aukciji za elektrane ukupne snage 3,4 GW može pristupiti devet ponuđača.

Zavod za upravljanjem energetikom u oceanu (BOEM) odbio je otkriti koje će se kompanije natjecati za dva najma na lokaciji 15 km udaljenoj od obale Rhode Island-a, a čak niti sami ponuđači neće znati tko su im suparnici na aukciji. Devet kompanija koje zadovoljavaju financijske i tehničke uvijete su: Deepwater Wind, EDF, Energy Management Inc, Fisherman's Energy, Iberdrola, Mainstream, Neptune, Sea Breeze Energy i US Wind. Uvjet za pristup aukciji bila je uplata depozita od 450.000 dolara do 17. lipnja.

Obnovljivi.comZa najam lokacija ukupne površine oko 667 km2 simultano se održavaju dvije aukcije; lokacija koja se nalazi sjeverno, u plićim vodama bliže obali, ima površinu 395 km2 i potencijal za vjetroelektranu snage 1.955 MW, dok južnija lokacija ima površinu 272 km2 i potencijal za 1.440 MW.

Aukcija će započeti od 194.996 dolara za sjevernu lokaciju, te 67.252 dolara za južnu lokaciju. Cijene će se podizati sve dok ne preostane samo jedan ponuđač. BOEM će objaviti dobitnike odmah po završetku aukcije, za koju se očekuje da bi mogla trajati i više od jednog dana.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     S.A.D.      offshore      priobalje      energija vjetra na moru      aukcija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?