Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

New York poduzeo ključni prvi korak za razvoj energije vjetra na moru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 15 Srpanj 2013 22:08

New York je objavio studiju koja bi razvoj energije vjetra na moru trebala pomaknuti korak bliže ostvarivanju.

Vjetroelektrane.comStudija pod nazivom „Offshore Atlantic Ocean Study“ obuhvaća površinu od oko 16.740 kvadratnih milja obale južno od New York-a i Long Island-a. Na samoj karti označene su brzine vjetra, fauna, objekti na moru i druge morske uporabe, te stanje okoliša u pomorskom području.

Rezultati studije trebali bi biti temelj prilikom odabira područja za razvoj energije vjetra na moru, čime će se izbjeći mogući neželjeni konflikti vezani za remećenje faune i drugih upotreba pomorskog dobra. Na karti su označena područja na kojima obitavaju ugrožene životinjske vrste, uključujući kitove i morske kornjače.

Vjetrovi u području Atlantskog oceana su vrlo jaki, gotovo na granicama maksimalnih dozvoljenih i željenih uvjeta, kao i na granici trenutno postojeće, komercijalno dostupne tehnologije za proizvodnju električne energije kojom će se opskrbljivati elektroenergetska mreža New York-a, stoji u izvješću.

Bureau of Ocean Energy Management trenutno razmatra ponudu koju su dobili od strane New York Power Authority, Long Island Power Authority i Con Edison-a, a riječ je o prijedlogu izgradnje projekta energije vjetra ukupne snage između 350 i 700 MW, koji bi se nalazio u državnim vodama jedanaest milja južno od Long Beach-a. Osim ove ponude razmatraju se i ponude kompanije Energy Management Inc. za projekt snage 600 MW, i kompanije Fishermen's Energy. Uz to, Deepwater Wind razmatra projekt koji bi se nalazio u samoj luci New York-a, te još jedan prijedlog za sjeverni vrh Long Island-a.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     New York      offshore      priobalje      energija vjetra na moru      S.A.D.      studija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?