Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Na ušću rijeke Temze otvorena najveća vjetroelektrana na svijetu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 05 Srpanj 2013 13:03

Na ušću rijeke Temze postavljeno je 175 vjetroagregata koji će električnom energijom opskrbljivati dvije trećine kućanstava u Kentu, što novosagrađenu vjetroelektranu trenutno čini najvećom na svijetu.

Vjetroelektrane.comUpravo ovaj projekt dokazuje kako je velike projekte obnovljivih izvora energije moguće realizirati u blizini velikih gradova i naseljenih mjesta. Britanija je jedan od najboljih primjera upravo zbog značajnih ulaganja u čistu energiju i projekte obnovljvivih izvora energije.

Projekt London Array u vlasništvu je danske kompanije Dong Energy, njemačke kompanije E.On i kompanije Masdar iz Abu Dhabia. Ukupne snage 630 MW elektrana će proizvoditi dovoljno električne energije za napajanje 470.000 kućanstava, čime će se uštedjeti oko 925.000 tona emisija godišnje. Elektrana je svečano otvorena jučer, no u pogon je puštena još u trvanju.

Ujedinjeno Kraljevstvo trenutno ima postavljeno 3,6 GW vjetroelektrana na moru, a očekuje se da će do kraja desetljeća imati oko 18 GW. Uz to, elektroenergetski sektor bi do 2030. godine u potpunosti trebao biti slobodan od stavaranja bilo kakvih emisija.

 

Izvor: http://www.guardian.co.uk/

Tags:     Dong Energy      E.On      Masdar      Temza      London Array      UK      Britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?