Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka planira ekspanziju priobalnog vjetra, Velika Britanija bi mogla promašiti ciljeve E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 28 Srpanj 2010 17:24

Norbert Röttgen, Njemački Federalni Ministar za Okoliš je podržao razvoj dodatnih priobalnih vjetroelektrana u Njemačkoj. Röttgen je danas izjavio da se projekti priobalnih vjetroelektrana mogu osloniti na garancije države kako bi osigurali financiranje „10 mega projekata“ na Sjevernom i Baltičkom moru do kraja 2011. godine.

Prema planu, 10.000 MW priobalne snage vjetroelektrana će se izgraditi u idućih 10 godina, a 25.000 MW u idućih 20 godina.

Röttgen je izjavio da vjeruje da se može dostići skoro 100% udjela energije iz obnovljivih izvora do 2050., a da bi energija vjetra mogla osigurati polovicu potrebnog iznosa.

Njemačka trenutačno radi na svom „konceptu energije“ za idućih 40 godina. Jedno od glavnih pitanja je treba li produžiti životni vijek nuklearnih elektrana. Röttgen navodno naziva nuklearnu energiju „tranzitnom tehnologijom“ i želi produžiti njen vijek za jednoznamenkasti broj godina.

Negativnije vijesti dolaze iz Velike Britanije gdje nova studija PwC-a pokazuje da će Velika Britanija promašiti svoj obnovljivi cilj ukoliko ne dođe do „kvantnog skoka u investicijama za priobalni vjetar“.

U Europi je porast instalacije priobalnih vjetroelektrana jak i konstantan. Najnoviji podaci pokazuju da je u 2010. napravljen porast instalacija u odnosu na 2009. godina za prvih šest mjeseci.

U SAD-u je pak u privh šest mjeseci pad veći od 50%.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?