Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas dobio natječaj za najveću vjetroelektranu na Filipinima E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 28 Lipanj 2013 15:10

U suradnji s EDC, vodećim developerom obnovljivih izvora energije na Filipinima, Vestas je dobio natječaj za novu vjetroelektranu na rastućem filipinskom tržištu ukupne snage 87 MW.

VestasKompanija Vestas zaprimila je narudžbu od Energy Development Corporation (EDC) za isporuku vjetroagregata ukupne snage 87 MW, odnosno 29 jedinica V90-3.0MW. Vjetoragregati će se nalaziti na lokaciji Burgos, u regiji Ilocos Norte, a ugovor uključuje građevinske i električarske radove, te Vestasovu desetogodišnju uslugu AOM5000. Očekuje se da će vjetroagregati biti pušteni u pogon u drugoj polovini 2014. godine.

Vestas i EDC surađivali su na razvoju ovog projekta posljednje dvije godine, što je uključivalo i prilagođavanje zakonodavnim okvirima i poticajnim tarifama, koje bi trebale omogućiti nastavak daljnjih ulaganja u sektor energije vjetra na Filipinima, čime bi se omogućila raznolikost energetske dobave i smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima. Vestas-ovo iskustvo u području energije vjetra i EDC-ovo iskustvo na tamošnjem elektroenergetskom tržištu mogli bi omogućiti daljnja buduća ulaganja na filipinskom tržištu.

Nakon što bude puštena u pogon, vjetroelektrana Burgos će proizvoditi 233.000 MWh električne energije godišnje, što je dostatno za napajanje više od milijun filipinskih kućanstava, te će smanjiti emisije ugljičnog dioksida za oko 115.000 tona godišnje.

Prema izvješću izdanom od strane GWEC-a, filipinsko tržište jedno je od najznačajnijih rastućih azijskih tržišta; krajem 2011. godine ukupan postavljeni kapacitet energije vjetra iznosio je 33 MW, a očekuje se da će do kraja 2020. godine iznositi više od 500 MW.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      EDC      Filipini      Azija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?