Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nordex dobio natječaj u Južnoj Africi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 14:26

Njemački proizvođač vjetroagregata Nordex isporučiti će vjetroagregate vjetroelektrani Amakhala Emoyeni, čija ukupna snaga iznosi 134,4 MW, a koja se nalazi u Južnoj Africi.

Nordex N117Ugovor sa kompanijom Cennergi, čiji su najveći dioničari rudarska grupacija Exxaro Resources iz Južne Afrike i Tata Power iz Indije uključuje isporuku 56 vjetroagregata N117, pojedinačne snage 2,4 MW, te desetogodišnji ugovor o održavanju.

Nordex će započeti izgradnju cijele infrastrukture na lokaciji južno od Bedforda, u provinciji Eastern Cape, u trećoj četvrtini 2014. godine, a postavljanje vjetroagregata očekuje se u drugoj četvrtini 2015. godine. Elektrana bi trebala biti puštena u rad u lipnju 2016. godine.

Amakhala Emoyeni jedan je od projekata iz natječaja južnoafričkog REIPP programa, odobrenog od strane Ministarstva energetike Južne Afrike u svibnju 2012. godine, a uključuje i dvadesetogodišnji ugovor o otkupu električne energije. Slijedeći natječaj očekuje se u kolovozu ove godine.

Nordex je već ranije dobio ugovore za dva projekta u Južnoj Africi, ukupne snage 180 MW, koji su trenutno u izgradnji, što toj kompaniji daje ukupan udio od 26% na južnoafričkom tržištu.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     Južna Afrika      Nordex      Amakhala Emoyeni
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?