Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obama pokazao interes za razvoj vjetroelektrana kod obala Nove Engleske E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 12 Lipanj 2013 11:52

Sektor vjetroelektrana u Americi namjerava započeti ulaganja u elektrane na moru, što potvrđuje i najava o mogućnosti otkupa prava na energiju vjetra na području površine 667 km2, koje se nalazi kod obala Nove Engleske.

Vjetroelektrane.comPodručja Rhode Island i Massachusetts prva će biti dostupna za najam ulagačima u energiju vjetra, a cijelo područje ima potencijal proizvodnje od oko 3.400 MW, što je dovoljno za napajanje oko milijun kućanstava u Novoj Engleskoj.

Državno izvješće pokazuje da su mora u navedenim područjima optimalna za razvoj vjetroelektrana na moru, uz vrlo malu mogućnost utjecaja na okoliš. Kada budu dovršene, to će biti prve vjetroelektrane na moru u S.A.D.-u. U planu je i trinaest projekata koji se nalaze u područjima Atlantika, Pacifika i Meksičkog zaljeva, no još uvijek niti jedan nije započeo sa izgradnjom.

Osim toga, isto je najavljeno i za obale mora kod Virginie, gdje postoji mogućnost izgradnje projekta snage 2000MW; riječ je o području površine 457 km2. Kompanije koje su do sada pokazale interes su: Apex, Arcadia, Cirrus, Dominion, EDF, EMI, Fishermen's, Iberdrola, Orisol Energy i Sea Breeze Energy.

 

Izvor: http://inhabitat.com, http://renews.biz

Tags:     S.A.D.      najam      ulaganja      off shore      elektrane na moru      Nova Engleska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?