Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Mitsubishijeva 81 metarska lopatica SeaAngel E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 05 Lipanj 2013 21:17

Mitsubishi je prije par tjedana napravio veliki korak naprijed u dovršavanju svog SeaAngel priobalnog vjetroagregata nakon što je proizvođač lopatica Euros poslao na testiranje prvu 81 metarsku lopaticu.

Euros je isporučio svoju prvu priobalnu lopaticu razvijenu unutar kuće iz svog postrojenja na otoku Rügen u Baltičkom moru Mitsubishiju. Lopatica koja ima dužinu od 81,6 metara je teška 32,5 tone, te je trenutačno druga najveća na svijetu iza 83,5 metarske lopatice koju za Samsungov vjetroagregat razvija SSP Technologies. Euros je projektirao lopaticu za radni vijek od 25 godina i to za Mitsubishijev 7 MW Sea Angel priobalni vjetroagregat sa 167 metarskim promjerom o kojem smo pisali već ovdje.

Ta testna loaptica je poslana u Fraunhofer IWES institut u Bremerhavenu, Njemačkoj. Institut će izvršiti detaljna testiranja opterećenja u svom testnom postrojenju pri čemu će se radni vijek lopatice ubrzano testirati u pet do osam mjeseci. Glavni cilj je potvrditi da projektni model odgovara proizvedenoj lopatici.

Euros je 2009. krenuo u samostalni razvoj svojih priobalnih lopatica, ali je prije toga još 2003. proizvodio 56,5 metarske loaptice koje je dizajnirao Aerodyn za 5 MW M5000-1116 prototipove priobalnog vjetroagregata od Areve. Euros je sudjelovao u proizvodnoj tehnologiji, te je to uvelike pomoglo u novoj fazi razvoja većih lopatica. Ipak, zbog velike razlike u veličini lopatica svaki korak razvoja se morao odvijati vrlo oprezno.

Pri razvoju 81,6 metarske loaptice se svaki korak razvoja detaljno proučavao u zajedničkom programu razvoja sa Mitsubishijem. Aerodinamički tuneli su se puno koristili za maksimalnu aerodinamičnost lopatica. Eurosovi inženjeri su u lopaticu ubacili četiri (2x2) pojačanja za opterećenja između oplata. Ta pojačanja su napravljena od epoksidnog laminata ojačanog ugljičnim vlaknima i novog materijala u jezgri koji dolazi iz svemirske industrije. Taj materijal u jezgri je neka vrsta pjene sa odličnim iznosom specifične mase.

Osim što su napravili prvu lopaticu za testiranje Euros je proizveo još dva seta SeaAngel lopatica. Prvi je namijenjen za kopneni prototip vjetroagregata u Škotskoj koji bi trebao biti postavljen kasnije ove godine, a drugi za plutajući vjetroagregat u blizini Fukushime tokom 2014. godine.

Sjedište Eurosa je u Berlinu dok je proizvodnja lopatica na jugu Poljske, gdje se upravo radi na peterostrukom povećanju proizvodnje i to na 600 MW godišnje. Euros također kani prebaciti postrojenje iz Rügena u Rostock za predserijsku i serijsku proizvodnju za svoje međunarodne klijente.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     seaangel      lopatica      mitsubishi      euros      fraunhofer      njemačka      japan
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?