Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas tvrdi da je postigao veliki napredak u instalaciji priobalnih vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 25 Travanj 2013 18:22

Vestas je proizveo i isporučio 16 V112 3 MW priobalnih vjetroagregata za projekt priobalne vjetroelektrane Karehamn, rezultat koji Vestas smatra prekretnicom u svom razvoju.

Vjetroagregati su sklopljeni u novom postrojenju u luci Esbjerg u Danskoj. U ovom novom sustavu proizvodnje kabine stižu u luku sa montiranim i testiranim pogonom.

Lopatice stižu u luku spremne za instalaciju, a stupovi dolaze u dvije sekcije, te se cijeli stup slaže i postavlja u uspravnu poziciju prije slanja brodom. Vestasov viši potpredsjednik za priobalni sektor Uffe Vinther-Schou je izjavio da Vestas smatra da je priobalnu gradnju ovime dignuo na viši nivo, čime je smanjio rizik, troškove te izbjegao odgađanja zbog vremenskih uvjeta. Ovime se instalacija na lokaciji smanjila na nekoliko sati umjesto na nekoliko dana, što je prema njima veliki uspjeh.

Ovaj novi sustav instalacije ne ovisi o veličini vjetroagregata što znači da bi se i budući vjetroagregat V164 8 MW mogao instalirati na taj način.

Izvor: www.windpowermonthly.com

Tags:     vestas      vjetroagregat      esbjerg      danska      lopatice      priobalni vjetroagregati      vjetroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?