Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Instalirana snaga energije vjetra u S.A.D.-u u 2012. godini povećana za 28% E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 10:59

AWEA je objavila kako je u 2012. godini instalirana snaga vjetroelektrana u S.A.D.-u povećana za 28%, što je novi rekord koji potvrđuje sve značajniju ulogu energije vjetra.

Vjetroelektrane.comPrema AWEA-inom izvješću, prošle je godine u S.A.D.-u postavljeno 6.700 novih vjetroagregata, čime je na kraju 2012. godine Amerika ukupno imala 45.100 vjetroagregata. Energija vjetra doprinijela je rastu gospodarstva u svih 50 država kroz 25 milijardi dolara privatnih ulaganja, desetke milijuna dolara isplaćenih za najam zemljišta zemljoposjednicima i lokalnim zajednicama, te milijardama dolara uštede potrošačima električne energije.

2012. godina bila je iznimno produktivna za sektor energije vjetra, pokazujući značajan utjecaj koji ovaj sektor može imati na gospodarstvo uz ispunjavanje ciljeva obnovljivih izvora energije. Osim razvoja čiste energije, u Americi više od 550 tvornica na neki način sudjeluje u industriji energije vjetra, što je rezultiralo otvaranjem 80.000 novih radnih mjesta u 2012. godini, izjavio je Rob Gramlich, glavni izvršni direktor AWEA-e.

Osim značajnog rasta zabilježen je i daljnji interes u ulaganje od strane 74 elektroenergetskih kompanija, 18 vodećih industrijskih potrošaća, te 11 škola i sveučilišta, sve kroz dugoročne ugovore.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     S.A.D.      AWEA      izvješće      rast      nova radna mjesta
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?