Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas zaprimio narudžbu za 24 vjetroagregata V100-2.6 MW u Italiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Travanj 2013 19:16

Kompanija Vestas zaprimila je narudžbu za 24 vjetroagregata V100-2,6 MW, koji će biti postavljeni u sklopu vjetroelektrane Gravina-Poggiorsini u mjestu Perugia, a koji se baziraju na njihovoj 3 MW platformi.

Vjetroelektrane.comVjetroagregati bi trebali biti dostavljeni u trećoj četvrtini 2013. godine, te pušteni u rad do kraja godine. Ugovor za vjetroelektranu Gravina-Poggiorsini uključuje isporuku, postavljanje i puštanje u rad, te sustav VestasOnline® Business SCADA i petogodišnje usluge održavanja.

Narudžba je zaprimljena od strane kompanije Nuova Energia S.r.l., kompanije od posebne namijene koja je dio FRI-EL Green Power S.p.A., kompanije specijalizirane za proizvodnju i prodaju energije iz obnovljivih izvora energije. FRI-EL ima ukupnu proizvodnu snagu od 505 MW, od kojih energija vjetra čini najveći dio, a prate je biomasa i bioplin.

Ova narudžba potvrđuje Vestas-ovu vodeću poziciju na talijanskom tržištu, povjerenje koje ima kod svojih kupaca i klijenata, te kontinuiranu optimizaciju kojom osigurava najpouzdanija rješenja, izjavio je Juan Araluce, direktor prodaje u Vestas Wind Systems A/S.

Očekuje se da će vjetroelektrana Gravina-Poggiorsini imati godišnju proizvodnju više od 140.000 MWh, što će uštedjeti 55.000 tona emisija CO2 godišnje. Uz to, osigurati će dovoljno električne energije za opskrbu više od 123.000 stanovnika u Italiji.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      Gravina-Poggiorsini      Italija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?