Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

GE ulaže u projekt vjetroelektrane Buffalo Dunes snage 250 MW E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 09 Travanj 2013 16:30

GE je dogovorio sa Enel Green Power partnerstvo na izgradnji vjetroelektrane Buffalo Dunes u Kansasu, Sjedinjenim Američkim Državama.

Osim što je partner na projektu, GE za njega isporučuje 135 svojih vjetraogregata. GE Energy Financial Services će biti vlasnik 51% projekta koji se nalazi jugozapadno od Garden Citya u općinama Finney, Grant i Haskell. Enel Green Power će ostati vlasnik 49% projekta sa opcijom da svoj udio poveća na 75%.

Gradnja koju vodi RES Americas bi trebala biti gotova do prosinca, a GE će osim vjetroagregata biti odgovoran za pogon i održavanje vjetroelektrane kada uđe u pogon. Većina električne energije koju vjetroelektrana proizvede će biti isporučena Alabama Power Companyu kroz dvadesetogodišnji ugovor o otkupu električne energije.

Ovo je već peti zajednički projekt GE-a i Enela u SAD-u. Prošle godine su tako zajednički ulagali u vjetroelektrane Chisholm View snage 235 MW u Oklahomi i u 200 MW  projekt Prairie Rose u Minnesoti. Isto tako su zajednički radili na projektima vjetroelektrane Smoky Hills snage 101 MW u Kansasu i Snyder snage 63 MW u Texasu. Svi projekti su koristili GE-ove vjetroagregate.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     ge      vjetroelektrana      enel green power      sjedinjene američke države      buffalo dunes      kansas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?