Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

OPIC ulaže u tržišta energijom vjetra u Pakistanu i Peruu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 02 Travanj 2013 13:11

Korporacija Overseas Private Investment Corporation (OPIC) odobrila je ulaganja vrijedna 288 milijuna dolara u dva projekta energije vjetra u Pakistanu i Peruu.

Vjetroelektrane.comPrije nekoliko dana Upravni odbor OPIC-a potvrdio je obvezu korporacije da podrži želju za raznolikošću energetske proizvodnje u Pakistanu i Peruu, što uključuje i ulaganja u obnovljive izvore energije. Razvoj projekata vjetroelektrana u obje će zemlje omogućiti iskoristiti prednosti njihovih velikih potencijala obnovljivih izvora energije kako bi zadovoljili značajnu potražnju za električnom energijom.

U Pakistanu će ulaganje vrijedno 95 milijuna dolara omogućiti izgradnju vjetroelektrane snage 50 MW, koja će se nalaziti na jugoistočnom pakistanskom koridoru Ghoro-Keti Bandar, a koja će godišnje proizvoditi 133 GWh električne energije. Upotrebom GE-ovih vjetroagregata, vjetroelektrana Sapphire podržava zajedničke ciljeve S.A.D.-a i Pakistana o raznolikosti upotrebe energenata, čime se želi smanjiti ovisnost Pakistana o skupim fosilnim gorivima, te u potpunosti iskoristiti značajan potencijal obnovljivih izvora energije koji postoji na tom području. Prema studiji koju su izradili NREL i američka Agencija za međunarodni razvoj, Pakistan ima oko 132.000 MW potencijala energije vjetra, što je jednako ukupnim postavljenim kapacitetima energije vjetra u svijetu u 2010. godini.

193 milijuna dolara vrijedno ulaganje u Peruu podržati će izgradnju prvog velikog projekta vjetroelektrane koji će biti spojen na elektroenergetsku mrežu, a čija će ukupna snaga iznositi 114 MW. Projekt čine dvije vjetroelektrane koje će se nalaziti na sjeverozapadnoj obali Pacifika, a koje će se sastojati od 62 vjetroagregata. Projekt bi trebao dijelomično riješiti problem značajnog nedostatka izvora električne energije, koji je nastao kada je u razdoblju između 2000. i 2010. godine potražnja za električnom energijom porasla za 70%, dok su postavljeni kapaciteti rasli za samo 40%.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     GE      Pakistan      Peru      razvoj      OPIC      ulaganja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?