Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Olakšanje za industriju energije vjetra u Indiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 22:51

Indijski poticaj za proizvodnju energije iz energije vjetra ponovo je pokrenut u veljači nakon što ga je vlada obustavila u travnju 2012. godine. U proračunu za 2013/2014. godinu kroz poticaje je namijenjeno oko 147 milijuna dolara, što ovoj industriji predstavlja značajno olakšanje.

Vjetroelektrane.comVlada će, osim toga, kroz fond National Clean Energy Fund (NCEF) ponuditi i kredite s niskim kamatnim stopama za projekte energije vjetra. No, nije spomenuto hoće li olakšica ubrzane amortizacije, također ukinuta 2012. godine, biti vraćena.

Sektor energije vjetra značajno doprinosi energetskom scenariju zemlje, što je napokon prepoznato, izjavio je Ramesh Kymal, direktor u Gamesa India i predsjednik Indijskog udruženja proizvođača vjetroagregata (IWTMA). Ponovno uvođenje poticaja za proizvodnju pravovremena je intervencija za industriju energije vjetra koja je bila u poteškoćama više od godinu dana, te će zasigurno potaknuti na daljnja ulaganja i time osnažiti sektor. Sama industrija trebala bi se oporaviti u razdoblju 2014/2015. godine, čime bi mogla doseći cilj od 5 GW novih vjetroagregata svake godine, zaključio je Kymal.

Trenutni kapaciteti energije vjetra u Indiji iznose 26,9 GW, a do 2017. godine u planu je postaviti dodatnih 30 GW. Analitičari se slažu kako je takav cilj ostvariv, no postoje određene sumnje za ciljeve 2012/2013. godine. U razdoblju između travnja i prosinca 2012. godine postavljeno je tek 982.5 MW novih kapaciteta, što je upola manje za razliku od prošlih godina, stoji u izvješću IWTMA. Analitičari smatraju kako će, upravo zbog toga, do kraja fiskalne godine biti vrlo teško doseći zadane ciljeve.

 

Izvor: http://www.renewableenergyworld.com/

Tags:     Indija      poticaji      NCEF      IWTMA      Gamesa India      poticaj za proizvodnju
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?