Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Zayed Future Energy Prize 2013 primio oznaku WindMade E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 26 Veljača 2013 22:53

Zayed Future Energy Prize je objavio kako je ovogodišnjoj ceremoniji dodijeljena oznaka WindMade, koja potvrđuje da se cijeli događaj u potpunosti opskrbljivao iz energije vjetra.

Zayed Future Energy Prize je 4 milijuna dolara vrijedna nagrada koja se dodijeljuje pojedincima, organizacijama i školama koje sustavno rade na pronalasku rješenja koja će pozitivno utjecati na svjetske probleme energetike, vode i održivosti. 2011. godine ova nagrada dodijeljena je kompaniji Vestas, koja je polovinu dobitka donirala inicijativi WindMade (dobitak je tada iznosio 1,5 milijuna dolara).

WindMadeInicijativa WindMade inovativan je način promoviranja uporabe obnovljivih izvora energije, te je  nagradi Zayed Future Energy Prize izuzetna čast primiti ovakvu potvrdu, izjavio je Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, generalni direktor Zayed Future Energy Prize i izvršni direktor kompanije Masdar.

Nesebična donacija kompanije Vestas značajno je doprinijela razvoju i svjetskom širenju programa WindMade, koji ističe veliku zahvalnost Vestas-u i Zayed Future Energy Prize-u na sjajnoj podršci. Činjenica da je Zayed-ovoj ceremoniji dodijeljena oznaka WindMade posebice je značajno cijeloj inicijativi, zaključio je Henrik Kuffner, glavni izvršni direktor WindMade-a.

U 18 mjeseci postojanja, 55 članova dobilo je oznaku WindMade, a neki od njih su i Motorola Mobility, Deutsche Bank i Bloomberg. Iako se oznaka do sad dodjeljivala samo onima koji u svojem radu upotrebljavaju najmanje 25% energije iz energije vjetra, u prosincu 2012. godine najavljeno je širenje programa koji bi uključio posebnu oznaku koja će prepoznati i druge obnovljive izvore energije kao što su sunčeva energija i geotermalna energija.

 

Izvor: http://www.windmade.org/

Tags:     Zayed Future Energy Prize      WindMade
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?