Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Veliko postrojenje za testiranje priobalnih vjetroagregata u Velikoj Britaniji bi trebalo biti gotovo do ljeta E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 12 Veljača 2013 21:52

Novo testno postrojenje za testiranje novih priobalnih vjetroagregata koje nazivaju „jednim od najvećih postrojenja za ubrzano testiranje priobalnih vjetroagregata“ se priprema za otvaranje na ljeto i to na lokaciji za energetsko testiranje u Velikoj Britaniji.

Prema Narec-u, postrojenje će biti spremno za prve vjetroagregate sredinom ove godine. Dva 250 tonska krana se već nalaze na lokaciji za instaliranje postrojenja. Samo postrojenje se sastavlja u tri faze zbog svoje veličine. Jednom kada bude dovršeno postrojenje će biti otvoreno za sve proizvođače vjetroagregata na komercijalnoj bazi, te će se tamo moći testirati vjetroagregati snage do 10 MW.

Narec očekuje da će prvo testirati prototipove i modele u klasi 4-7 MW, a onda nakon toga i drugu generaciju snage 8-10 MW. Narec se nada da će ovo postrojenje imati ključnu ulogu u pomaganju industriji da dostigne ciljeve Velike Britanije u smanjenju troškova razvoja priobalnog vjetra na 170 funti po MWh do 2020.

ETI (Energetko tehnološki institut) koji je javno-privatno partnerstvo globalne industrije i vlade Velike Britanije investira 25 milijuna funti u projekt s ciljem da se ubrza razvoj novih priobalnih vjetroagregata. Sam Narec pak trenutačno pregovara sa proizvođačima vjetroagregata koji su zainteresirani da postanu partneri u puštanju u pogon novog postrojenja.

Izvor: www.renewableenergyfoscus.com

Tags:     narec      priobalni vjetroagregat      testno postrojenje      velika britanija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?