Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izgradnja vjetroelektrane na zatvorenom njemačkom rudniku ugljena E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 24 Siječanj 2013 13:59

Kompanije RWE Innogy i BMR Windenergie ovaj tjedan planiraju pustiti u pogon vjetroelektranu Jüchen. Elektrana se nalazi na mjestu RWE Power-ovog rudnika, a u poslijednjih šest mjeseci postavljena su četiri vjetroagregata pojedinačne snage 3.4 MW.

Vjetroelektrane.comNakon puštanja u rad fotonaponske elektrane snage 61 MW, koja se nalazi na bivšoj vojnoj pisti u Brandenburgu, Njemačka je doživjela još jednu prenamjenu. Napušteni rudnik ugljena, koji se nalazi u okrugu Rhine u Neussu, postati će vjetroelektrana ukupne snage 13.6 MW.

Dva vjetroagregata biti će pod nadzorom kompanije RWE Innogy, a druga dva pod nadzorom partnerske kompanije BMR Windenergie. Ukupno će proizvoditi oko 32.500 MWh godišnje.

Puštanje ove elektrane u rad znak je rasta obnovljivih izvora u regiji, kao i rasta broja zaposlenih u novim tehnologijama, izjavio je Guido Beckers, glavni izvršni direktor BMR Windenergie; nadodavši kako su odabrani vjetroagregati, namijenjeni iskorištavanju vjetra na kopnu, najsnažniji vjetroagregati u svojoj kategoriji.

Kompanija RWE Innogy istovremeno radi na renovaciji, i ponovnom puštanju u rad vetroelektrane koja se nalazi u regiji Schleswig-Holstein. Četiri zastarjela vjetroagregata zamijenjena su sa tri nova i snažnija, čime se ukupna snaga elektrane povećala sa 2 na 8 MW, te se očekuje prozvodnja od oko 17.000 MWh godišnje.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Njemačka      RWE Innogy      BMR Windenergie      prenamjena      renovacija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?