Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kina će imati 100 GW vjetroelektrana do 2015. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 09 Siječanj 2013 18:44

Unatoč globalnom usporovanju ekonomije, optimistično se očekuje rast Kineskog tržišta vjetroelektrana. U ponedjeljak je zamjenik generalnog direktora Kineske Državne energetske administracije potvrdio da je treći najveći izvor električne energije u toj državi vjetar i to nakon termoelektrana i hidroelektrana.

Osim toga je generalni direktor izjavio da se trenutačno vjetroelektrane u toj državi tako efikasno razvijaju jer su nakon energije vodotoka, obnovljivi izvor energije sa najvećom mogućnosti razvoja na velikoj razini.

Kineska vlada je postavila cilj od 150 GW ili više vjetroelektrana do 2020. godine, a do 2015. bi trebala imati instalirano 100 GW – to je količina do koje je došla cijela Europa prošle godine. Kina je 2012. planirala instalirati 18 GW vjetroelektrana, ali ti ciljevi nisu ispunjeni, te se očekuje da će ove godine instalirati toliko vjetroelektrana.

Kina još uvijek ima velikih problema sa priključkom vjetroelektrana na mrežu, ali to bi se ubrzo trebalo poboljšati, te bi se rješavanjem tog problema, poboljšanim radom opreme i naprednim mogućnostima predviđanja vjetra instalirana snaga mogla povećati na 100 GW do 2015.

Izvor: www.ewea.org

Tags:     kina      vjetroelektrane      električna energija      vjetar      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?