Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

E.ON naručio četiri nova broda za servis priobalnih vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 04 Siječanj 2013 18:06

E.ON je izabrao tvrtku Alicat Workboats is Great Yarmoutha u Velikoj Britaniji za gradnju četiri supermoderna broda čiji je cilj servisirati njihov portfelj priobalnih vjetroelektrana.

Prvi brod koji će biti izgrađen će servisirati priobalnu vjetroelektranu Robin Rigg snage 180 MW, a koja se nalazi u Solway Firthu. Gradnja prvog broda je već počela, a svi imaju dužinu od 19 metara te su jako brzi, a prvi će biti isporučen sredinom 2013. Brod je aluminijski katamaran te je projektiran od strane Global Marine Design, te će imati povećane sposobnosti prenošenja tereta. Brzina ovog broda bi trebala biti 30 čvorova, a koristi MAN-ove V12 motore.

Sam Alicat Workboats je osnovan 2009., zbog povećane potražnje za brodovima za servis i održavanje priobalnih vjetroelektrana. Dodatna prednost ove tvrtke je bila i što se nalazi u neposrednoj blizini E.EON-ove baze Scroby Sands.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     e.on      alicat workboats      velika britanija      brod      servis      priobalne vjetroelektrane      robin rigg
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?