Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nordex isporučuje 80 MW vjetroagregata u Rumunjsku E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 19 Prosinac 2012 18:50

Španjolski developer i investitor Iberdrola je izabrao Nordex za isporuku i postavljanje vjetroagregata za projekt vjetroelektrane Chirnogeni snage 80 MW, koja se nalazi u regiji Dobrogea u Rumunjskoj u blizini Crnog mora.

To je najveći projekt za Nordex u Rumunjskoj dosada, a isporučiti će 32 svoja 2,5 MW N90/2500 vjetroagregata. Isporuka bi se trebala odvijati tokom ljeta iduće godine, pri čemu će komercijalni rad započeti krajem 2013. godine.

Ovaj ugovor dolazi u ključno vrijeme za Nordex pošto su prije samo nekoliko mjeseci otvorili svoju podružnicu u Rumunjskoj pod nazivom Nordex Energy Romania koja je smještena u Bukureštu.

Financiranje za projekt je osigurao konzorcij komercijalnih banaka koji uključuju Erste Banku, ING i UniCredit te Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Vlasnik i operator projekta je EP Wind Project koja je u vlasništvu tri različita investitora. Najveći udio od 50% ima Marquerite fond, 20% ima EP Global Energy sa sjedištem u Cipru, a Praški EnerCap Power Fund ima ostalih 30%.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     rumunjska      nordex      vjetroagregat      španjolska      iberdrola      dobrogea
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?