Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Studija iz Velike Britanije također pokazala da priobalne vjetroelektrane pomažu morskom životu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 08 Prosinac 2012 12:04

Nova studija Morskog instituta na Sveučilištu Plymouth je utvrdila da priobalne vjetroelektrane imaju pozitivan utjecaj na lokalni podmorski okoliš.

Time je još jedna studija potvrdila pozitivne aspekte priobalnih vjetroelektrana, pošto smo o sličnoj studiji sa sličnim zaključcima pisali prije skoro pola godine.

Morski institut iz Plymoutha je utvrdio da priobalne vjetroelektrane štite populaciju riba jer je ribarenje u području vjetroelektrana najčešće zabranjeno, te su još utvrdili da strukture vjetroagregata stvaraju umjetne grebene za neke vrste. Isto to je potvrdila još jedna studija iz Danske koja se provodila na priobalnoj vjetroelektrani Nysted.

Morski institut je osim toga istraživao veliki problem sudara organizama sa priobalnim vjetroelektranama. Ova studija je kao i neke prije nje utvrdio da mnoge vrste ptica lete nisko iznad mora te time izbjegavaju sudar sa vjetroagregatima. Isto tako je utvrđeno da neke vrste kao što su Eider patke modificiraju svoj smjer letenja kako bi izbjegle priobalne vjetroelektrane.

Što se tiče buke studija je pokazala da nema nikakvog bitnog utjecaja na ponašanje i na populaciju. Studija je dodatno naglasila da je potrebno graditi što više obnovljivih izvora energije na moru kako bi se borilo protiv klimatskih promjena.

Izvor: http://www.ewea.org

Tags:     priobalne vjetroelektrane      velika britanija      studija      ribe      ptice      plymouth
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?