Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Meksiko planira 12 GW vjetroelektrana do 2020. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 05 Studeni 2012 19:07

Developeri koji su upoznati sa ubrzanim razvojem projekata u Meksiku predviđaju da bi do 2020. ukupno instalirana snaga vjetroelektrana trebala skočiti sa 1 GW na 12 GW.

Ovo predviđanje je objavljeno na 19. Godišnjem energetskom forumu na granici, koji organizira Teksaški ured za zemlju odnosno od strane Pabla Gottfrieda Blackmorea koji je član Meksičke državne grupacije za razmjenu vjetra. Njihov cilj je 12 GW, a isti broj je prihvatila i Secretaria de Energia (Meksička agencija za energiju), s tim da se procjenjuje da je potencijal konkurentnih vjetroelektrana u Meksiku oko 20 GW. Da bi postigli taj cilj potrebno je da u sektor vjetroelektrana u Meksiku uđu i mali proizvođači.

Meksiko nema feed-in-tarifu, ali ima visoku cijenu proizvodnje električne energije, čime je cijena električne energije iz vjetroelektrana izjednačena sa cijenom električne energije iz fosilnih goriva. Cijena električne energije iz vjetroelektrana je oko 20 centi po kWh pri potpisu ugovora o otkupu električne energije sa Meksičkom državnom energetskom agencijom. Najviše vjetroelektrana se razvija na sjeveroistoku zemlje gdje ima puno vjetra iz Meksičkog zaljeva, te velikih gradova u blizini. Samo na jugoistoku zemlje u Oaxaci postoji veći potencijal vjetra.

Što se tiče financiranja projekata, oni u blizini granice Meksika i SAD-a mogu biti financirani od strane North American Development Bank (NADB) koja može financirati od 55% do 70% troška projekta. Ostatak projekta može se financirati putem vlastitih sredstava, dobavljača opreme i drugih.  NADB planira financirati još projekata vjetroelektrana na granici Meksika i SAD-a u skladu sa propisima Ugovora o slobodnoj trgovini u Sjevernoj Americi.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     meksiko      vjetroelektrane      amerika      sjeverna amerika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?