Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka ima više od 30 GW vjetroelektrana E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 18:20

Njemačka je u prvoj polovici ove godine instalirala 414 novih vjetroagregata čime je prešla granicu od 30 GW instaliranih vjetroagregata.

U prva dva kvartala je u Njemačkoj postavljeno 414 vjetroagregata ukupne snage 1.004 MW, pri čemu je bilo i 45 MW priobalnih vjetroagregata, što je porast od 26% u odnosu na godinu ranije. Njemačka sada ima 30.016 MW instalirane snage, a do kraja godine se očekuje instaliranje još 1.400 MW vjetroagregata.

Deset vjetroagregata je zamijenjeno te im je sada snaga porasla na 26 MW. Ipak, taj dio podataka nije skroz točan jer se statistika koristi podatcima od proizvođača koji često ne znaju da li vjetroagregat zamjenjuje neki stari. Trenutačno se u Njemačkoj prema zakonu može zamijeniti čak 13.750 vjetroagregata ukupne snage 12 GW.

Što se tiče pokrajina na prvom mjestu su i dalje Donja Saska i Schleswig-Holstein, ali ih južne provincije Rhineland-Pfalzen i Bavarska polako sustižu. Prosječna veličina vjetroagregata je pak skočila sa 2,342 MW prošle godine na 2,425 MW ove godine. Prosječna visina stupa je 110,1 metar a promjer lopatica je 87,9 metara.

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     njemačka      vjetroagregat      priobalni vjetroagregat      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?