Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Nordex zabilježio gubitak od 13.1 milijuna eura E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 16 Kolovoz 2012 11:25

Kompanija Nordex zabilježila je u prvoj polovini 2011. godine gubitak od 13,1 milijuna eura. Glavni razlog za ovakav gubitak kompanija pronalazi u slaboj prodaji na američkom i azijskom tržištu.

Unatoč visokom udjelu kompanije na europskom tržištu, azijsko i američko tržište zabilježili su vrlo slabu prodaju i proizvodnju, što je rezultiralo padom vrijednosti sa 435 milijuna eura na 442,7 milijuna eura. U prvoj polovini 2011. godine kompanija je ostvarila dobit od 1,6 milijuna eura.

Ovakav gubitak bio je očekivan, a kompanija bi trebala ostvariti dobit u drugoj polovini 2012. godine, izjavio je glavni izvršni direktor Nordex-a, Jurgen Zeschy. To se posebice odnosi na američko i azijsko tržište, gdje se uvelike osjećaju posljedice slabe ekonomije. S druge strane, ključno europsko tržište izgleda vrlo obećavajuće, s dvoznamenkastim rastom prodaje i zarade, nadodao je.

Nordex je zabilježio rast prodaje od 4,4%, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, sa 403,3 milijuna eura na 421,1 milijuna eura. Takav rast rezultat je odlične situacije na europskom tržištu, gdje je prodaja porasla za 17,2%, iznosivši 338,2 milijuna eura.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Nordex      prodaja      Europa      Azija      Amerika      proizvodnja      2012.
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?