Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Obavijesti o radu portala

PETICIJA: NE sprečavajte korištenje vjetroenergije na otocima i uklonite ograničavajuću kvotu za struju iz solara! E-mail
Autor Edo Jerkić   
Petak, 29 Srpanj 2011 00:48

S obzirom na to da smo primili obavijest da je prije spomenuti sporni amandman o zabrani gradnje solarnih elektrana na otocima izbačen iz prijedloga novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, te je Zakon izglasan bez njega odlučili smo promijeniti zahtjeve peticije, s obzirom da je na ovaj način dio naših zahtjeva već ispunjen.

Nova peticija stoga glasi: NE sprečavajte korištenje vjetroenergije na otocima i uklonite ograničavajuću kvotu za struju iz solara!

Pojašnjenje: u Zakonu i dalje stoji zabrana gradnje vjetroelektrana na otocima. Također, kvota za otkup struje dobivene solarnom energijom u cijeloj Hrvatskoj je trenutno samo 1MW godišnje, dok se trenutni prijedlog nove kvote kreće oko iznosa od 50MW (koliko je navedeno i u energetskoj strategiji RH do 2020. godine). Sukladno svjetskim trendovima, razvoju tehnologije i količine dozračene energije Sunca u Hrvatskoj, smatramo da se kvota za solar do 2020. ne bi trebala ograničavati.

Pri tome, svi argumenti o potrebi korištenja energije vjetra i Sunca na otocima koje smo koristili u originalnoj peticiji i dalje stoje.

Link: http://www.zelenaenergija.org/peticija-ne-sprecavajte-koristenje-vjetroenergije-na-otocima-i-uklonite-ogranicavajucu-kvotu-za-struju-iz-solara/

Tags:     peticija      fotonapon      otoci      mali vjetroagregati      solarna energija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?