Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vjetroelektrana Krnovo u Crnoj Gori pri kraju gradnje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 17 Kolovoz 2016 10:38

Na visoravni Krnovo kod Nikšića postavljeno je 11 od planiranih 26 vjetroagregata, a završetak tog energetskog projekta očekuje se najesen.

Sam projekt se osim vjetroagregata sastoji od dvije trafostanice, priključnih dalekovoda i zgrade za održavanje na Krnovu. Ugovor za projekat su potpisali predstavnici Vlade i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Gradnja vjetroelektrana na Krnovu, čija je vrijednost oko 120 mil EUR, je započeta u svibnju, te će imati instaliranu snagu od 72 MW i godišnju proizvodnju od 200 do 230 gigavat sati (GWh).

Projekat na Krnovu grade austrijska tvrtka Ivicom Consulting i francuska tvrtka Akuo energy, zastupnik za izgradnju je novoosnovana Krnovo Green Energy, a projekt financira EBRD s Njemačkom bankom za razvoj (KfW) i francuskom investicijskom tvrtkom Proparco.

Ugovor o zakupu državnog zemljišta je potpisan na 20 godina, sa mogućnošću produženja maksimalno do pet godina. Za prvih 12 godina rada, kako se navodi u ugovoru, otkupna cijena električne energije proizvedene u vetroelektrani je garantirana i ne može biti manja od 95,99 EUR po megavat satu (MWh).

Izvor: www.energetskiportal.rs

Tags:     krnovo      crna gora      nikšić      vjetroagregat      ivicom consulting      akuo energy      ebrd
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?