Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Kako se vjetroagregati sa 85 metarskom lopaticom prevoze od točke A do točke B? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 23 Rujan 2011 20:02

Na današnjem svjetskom tržištu sve je učestalija pojava da dijelovi vjetroagregata putuju svijetom po cesti, željeznici, morem ili zrakom. Proizvođač lopatica LM je nedavno zrakoplovom poslao 42 metarsku lopaticu iz Kine u svoj istraživački centar u Danskoj, čime je postavio rekord u dužini tereta prevoženog zrakoplovom.

Vestas svakodnevno šalje velike dijelove komponenti brodom iz Danske odnosno Europe u SAD. Ipak, najteža putovanja za vjetroagregate su cestama na završnoj ruti prema svojim često teško dohvatljivim lokacijama. Ta putovanja postaju sve kompliciranija pošto su vjetroagregati sve veći, a lopatice će uskoro imati i do 85 metara, dok će težina stupova uskoro dostići 200 tona. Zbog toga se konstantno osmišljava nova oprema i prijevozna sredstva. Transport zbog toga sudjeluje do čak 10% u ukupnim investicijskim troškovima vjetroelektrane.

Primjer tako teško dohvatljive lokacije je dao Carsten Pedersen iz kompanije KR Wind koja je specijalist za transport u sektoru vjetra. Imali su jednu tešku lokaciju na jugu Španjolske pokraj Turrillas gdje su Siemensove 2,3 MW vjetroagregate trebali dovesti na vrh brda kroz 8 km brdske ceste s hrpom zavoja kako bi dostigli lokaciju na 1.100 metara visine. Za to su morali godinu dana unaprijed planirati kako bi uspješno dovezli vjetroagregate. Lakši dio je bio prijevoz iz Danske do Almerie brodom pa prijevoz normalnim cestama do podnožja brda. Manevriranje dijelova agregata koji su dugački do 50 metara kroz usku cestu sa velikim nagibom je bilo moguće samo pomoću četiri specijalistička vozila koja su morali dovesti čak iz Danske. Unatoč posebnim vozilima nagib je bio toliki da su vozila često morala malo nazad da bi mogla malo više naprijed te je napredovanje bilo metar po metar. Najteži dio uzbrdo je imao 22% horizontalni nagib i 14% vertikalni što je puno više od normalnog limita Siemensovih vjetroagregata od 11% vertikalnog. Ukupno je bilo potrebno čak 153 putovanja da se svi dijelovi vjetroagregata odvezu gore (tamo je postavljeno 13 vjetroagregata), sa prosjekom od 2,5 vjetroagregata tjedno. Posao je toliko dobro odrađen da nijedan dio vjetroagregata nije oštećen u prijevozu.


Unatoč tome što su lopatice najduže, najteže je prevoziti dijelove stupa koji su puno teži te se lakše pomaknu tokom prijevoza. Pedersen kaže da je najveća inovacija u prijevozu tokom zadnjih 20 godina sustav koji je omogućio da dijelovi stupa vise između osovina prikolice čime se smanjilo središte gravitacije tokom transporta te se time automatski povećala i stabilnost. Ta lokacija nije jedina komplicirana koju su imali. Sada rade na jednoj vjetroelektrani u Škotskoj na lokaciji Clyde, a do sada su instalirali 2.100 MW samo u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Po njima glavni problem je proces ishođenja dozvola koje kompanije kao KR Wind moraju dobiti da organiziraju prijevoz kroz pojedine države. Vrijeme, a i novac potreban za te dozvole varira od šest mjeseci u Istočnoj Europi do 6 do 8 tjedana u Velikoj Britaniji i samo par dana u Danskoj. Isto tako se recimo u Španjolskoj smije prevoziti samo preko noći, a u Francuskoj samo preko dana.

Zbog toga je potrebno standardizirati način prijevoza vjetroagregata na razini Europske Unije, i možda početi koristiti vlakove za prijevoz kao što se radi u SAD-u (gdje se zasada javlja problem nepostojanja posebnih vlakova za tu svrhu i neadekvatnih željezničkih pruga).

Izvor: www.ewea.org

Tags:     vjetroagregati      lopatice      prijevoz      danska      vestas      europa      kr wind      španjolska
Index članka
Kako se vjetroagregati sa 85 metarskom lopaticom prevoze od točke A do točke B?
#2
Sve stranice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?