Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Europska Komisija podržava cilj za obnovljive izvore energije do 2030? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 07 Svibanj 2011 10:20

Važne vijesti za industriju obnovljivih izvora energije došle su iz Europske Komisije, kada je Connie Hedegaard, članica Europske komisije za klimatske promjene ponovno izjavila da bi se trebalo raspravljati o cilju za obnovljive izvore energije do 2030. tokom intervjua za Guardian. Iste takve izjave je dala i za jedan Danski magazin u travnju, ali bez konkretnih prijedloga.

To nije prvi takav komentar člana komisije, pošto je Günther Oettinger, član Europske Komisije za energiju nedavno rekao da će Komisija predložiti dugoročne ciljeve za obnovljive izvore energije za 2030., 2040. i 2050. godinu.

Europa trenutačno, osim ciljeva za 2020. nema drugih konkretnih ciljeva osim da do 2050. mora smanjiti emisiju štetnih plinova za 80 do 95%.

Europska Energetska Asocijacija za vjetar (EWEA) se bori za fiksne ciljeve za 2030. kako bi pomogli tome da energetski sektor do 2050. bude 100% obnovljv, čime bi efektivno osigurali da Europska Unija uspješno smanji emsiju štetnih plinova i da energetski sektor do 2050. bude bez ikakvih emisija CO2. EWEA je već u ožujku u svom izvještaju pozvala da se odredi cilj za obnovljive izvore energije do 2030. EREC (Europsko Vijeće za Obnovljive izvore energije) bi 24. svibnja trebao objaviti izvještaj u kojem će predložiti cilj za obnovljive izvore energije do 2030.

Hedegaard je u svom intevjuu navela da lobisti za industriju plina pokušavaju provući svoje interese te je i to jedan od razloga za postavljanje ciljeva za 2030., što je definitivno razlog za brigu.

Izvor: http://blog.ewea.org

Tags:     europska komisija      obnovljivi izvori energije      ewea      erec
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?